Novinka! Zásilky expedujeme i na Slovensko.

Proteinová bezlepková matcha bábovka. Ta vám s dietou nezamává!

Recept na bezlepkovou matcha bábovku.

Já dezerty miluji! Ale skřípání cukru mezi zubama zrovna nepotřebuju. Chce to vyvážit nutriční hodnoty. Trošku jsem zamávala s ingrediencemi a olalalá, je to tu. Bábovkou si můžete dopřát bez starostí o vaši dietu. Současně mohou zahodit obavy z konzumace i ti, kteří jsou intolerantní vůči lepku, protože bábovka "gluten free".

Rozhodně ale nečekejte typickou bábovičku, pravděpodobně nebude tak nadýchaná, je v ní méně cukru a neobsahuje lepek, takže konzistenčně bude rozdíl znát. Na vzorku testovaných dobrovolníků ale nebyl vnímán negativně. Takže se domnívám, že se i pro odpůrce zdravých dezertů stane více než snesitelnou pochoutkou.

V případě, že by vás nenalákaly již zmíněné benefity, házím do placu ještě pár fotek.

Pro ty, kteří se nechali zlákat, sdílím recept ;)

Na jednu bábovku budete potřebovat:

250g BIO tvarohu
200g změklého čersvého másla
90g kokosového cukru (ale bude vám to fungovat i v tomto rozmezí 50-120g, respektujte svou cukrovou potřebu, ať pak nejste zklamaní ;) )
4ks BIO vajec
270g rýžové mouky
70g BIO proteinu (použila jsem I Love BIO Protein)
100ml konopného mléka (může být i klasické kravské nebo jiné alternativní: sojové, kokosové, mandlové, ...) + cca 2 lžíce navíc
15g vinného kamene (kypřící prášek)
10g Matcha čaje
2 lžíce cintónové šťávy
kúra z jednoho BIO citrónu
a ještě nějaký ten kousek másla a trochu mouky na vymazání formy

Nečekejte žádné složitosti. Troubu si předehřejte na 170C a pusťte se do přípravy těsta. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte žloutky, tvaroh, mouku s kypřícím práškem, protein (pokud pečete bábovku pro své mini ratolesti, pak opatrně s proteinem, vysoký podíl bílkovin je pro malý organismus nežáducí a zbytečně zatěžující), mléko, citrónoou šťávu a opatrně vmíchejte bílkový sníh. Teď si rozdělte těsto na dvě části, do jedné přidejte matcha čaj a citronovou kúru, případně trošku nařeďte cca dvěmi lžícemi mléka. Obě těsta by měla mít stejnou hustotu. Budou mírně tuhší, tak se nelekejte. Teď už zbývá jen naplnit formu a dát péct. Počítejte 40-50 minut. Před vyjmutím z trouby raději zkontrolujte špejlí, zda je bábovka zcela upečená.

Chuť můžete doladit ještě čokoládovou polevou a kokosem. Použila jsem jednoplantážní 80% čokoládu, kterou jsem rozpustila s lžící kokosového oleje. Čokoláda tak neztvrdne úplně a bábovka se vám bude díky tomu dobře krájet. A věřte mi, krájet budete o sto šest ;)

A mimochodem, bábovku ocenil i náš Oliver.

Užijte si ji! A dejte vědět, jestli vás chytla.

Míša

ŽIVOT Instagram zdravablondyna NA INSTAGRAMU
Zdravá žena
Zdravá žena
Ženské tělo se s věkem mění, stejně tak jeho potřeby. Buďte stále svěží a fit.
Přejít do kategorie
Těhotenství
Těhotenství
Podpořte své tělo živinami, které jsou nezbytné pro ochranu vás i miminka.
Přejít do kategorie
Dětská výživa
Dětská výživa
Živiny, které dětem nejčastěji chybí a které z běžné stravy jen obtížně získáte.
Přejít do kategorie
Čerstvé novinky na váš mail
Můžete se kdykoliv odhlásit. Newsletter zasíláme 1x za 14 dní.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení